Friday, 10 July 2015

Sedih
Susah betul aku nak buat lesen..
Ada je masalah..
Memang tak rezeki kut..
Ada hikmah la kan kalau tak dapat buat lesen lagi

Bila time aku..ade je kegawatan ekonomi..
Kakak2 aku..lepas spm terus buat lesen..
Aku ni dah 20 tahun dah..xterbuat lagi..
Tambah lagi dengan kerajaan dok sedap sedut duit bapak aku..


Wednesday, 27 May 2015

Salam Tau tak?

Saya xade kawan rapat dkat uni..

Susah tau cari kawan kat uni
Kawan biasa aka classmates tu memang ramai
Tapi kegilaan kita ni bukan sebarang orang boleh terime

Sekarang saya hanya Sue..my roommate..
 Kalau nak keluar..dengan dia la
Tapi roommmate akan jdi ex ..so Kite tak boleh predict future...
Perhaps saya ni ditakdirkan xde kawan baik

Haa...hikmah dia?
- berdikari nak pegi kelas sorang2
 - nak hantar assignment dekat bilik doktor tanpa ade teman
 - kalo roommate ade kelas,beli makanan sorang2
 - duduk library sorang2
 - pergi kelas teras universiti sorang2(kelas ni optional..so duduk sengsorang la dalam kelas tu..ade la 3 orang classmates..tapi Xrapat pon dengan dorang..sekadar berbalas senyuman tu adalah)
- kalau nak pegi mana2..xpayah nak cakap dekat sapa2
 - boleh sukasuki hati cancel nak pegi mana2..

#sojangantakuthidupsorang2katuniversiti
Matang sikit..bila lagi nak hidup tanpa kawan?
Tak kan nak gi tandas pon kena teman?
 Bukan budak sekolah pon..
Sapa budak matrik yang dapat Umt angkat tangan! Krik2.. haha Selepas hampir 2 semester ni umt ni, dah tahu kat mana nak makan sedap..huh..xpenting pon Erm.. nak citer sikit la pasal kos kimia analisis dan persekitaran ni Mula2 masuk memang 1 sem tu dia bagi kau belajar kima habis habisan Kimia organik..kimia xorganik..kimia analisis..kimia fizik..haa Tapi subjek tu semua ade nme asas kat belakang.. Tapi nak bagi korang releks ade subjek selaman scuba dan keselamatan air Subjek ni memang best..best time gi main air je la..kalo kat kuliah tu normal la boring SIKIT.. Paling penting sekali lepas test jumpa la doktor semak soalan test.. Doktor tak dr nak merayu suruh korang datang jumpa die.. Ok..sekian..

Wednesday, 24 December 2014

semester pertama kat universiti tepi laut ni....

Assalamualaikum... Yup..sekarang ni tengah berstudy week, jadi agak 'sibuk' menelaah pelajaran... haha... tak sangka dah nak habis sem dah... baru je masuk bulan 9 haritu... Dekat universiti ni..hidup die memang lain..
kalo masuk u ni, relek beb!
kadang2 dalam sehari tu tak de class langsung!
hidup U ni best...byk enjoy..
Entah sapa pandai2 cipta quote yang sangat membina ni.. Ni sume tipu belaka! haha...nampak x stress nye di situ? Yelah , kami budak matrik.. masuk2 U je, terus amik ijazah.. dengan terketek-keteknya nak sesuaikan diri dengan keadaan baru ni.. dengan temujanji bagai.. cuma satu je yang pelik..nota lecturer akan upload dekat satu sistem dipanggil mynemo... ingatkan kena pandai-pandai cari nota... banyak sangat mitos pasal U ni.. #budakbarumasukUexcitedsket